fbpx

Dato: 25. september 2020

Når lunterne på Dyrskuepladsen i Roskilde tændes den 25. september 2020, bliver det gjort af fem af de bedste fyrværkere fra Danmark, Polen og Holland. Men forud for Krudtfestival har der været et kæmpe arbejde med forberedelserne som jeg vil fortælle nærmere om i indlægget her.

Inden vi går bag kulisserne, så først lidt om mig selv. Mit navn er Mikkel Steffensen og jeg er 18 år gammel. Til dagligt går jeg i 3.g på HTX Sukkertoppen Gymnasium i Valby. Når ikke jeg bruger tid på skolearbejde arbejder jeg med Danmarks vildeste festival – Krudtfestival.

Siden jeg var helt lille, har jeg været meget betaget af fyrværkeri, og dets flotte farver og effekter. Nytåret var noget af det, jeg så enormt meget frem til – for så måtte man fyre krudt af. De seneste år er min interesse for fyrværkeri og især dets opbygning kun vokset og som fyrværkerielsker kører jeg gerne langt, for at se et flot fyrværkerishow, og det var netop på en sådan tur i udlandet, at jeg følte, at vi i Danmark mangler nogle shows i denne liga. Med tanken om, at der skulle laves noget stort fyrværkeri i Danmark, begyndte et langt researcharbejde og idéen til en festival med fyrværkeri begyndte at tage form.

Fra idé til færdigt koncept

Med blot en idé om en festival med fyrværkeri, kunne der i starten godt synes langt til en færdig festival – og især når man ikke har prøvet det før. For hvor skal man egentlig starte? Netop derfor var mine første opgaver at alliere mig med nogen som havde prøvet det før, og som dermed kunne bidrage med viden og sparring.

Konceptet blev færdigt og blev til en festival med 7 fyrværkerishows á en varighed på 15 minutter. 15 minutter er lang tid for et show og det giver fyrværkeren rig mulighed for at lave noget spektakulært. De 5 uf af de 7 shows skal være professionelle musikstyrede, mens de 2 andre shows skal skydes med det man i branchen kalder konsumfyrværkeri, som er helt almindeligt nytårsfyrværkeri, men i den helt tunge klasse.

Og ingen festival uden mad og drikke, så selvfølgelig skal det være muligt for publikum at kunne købe mad og drikke på Dyrskuepladsen ved Krudtfestival. Så der bliver et rigt udvalg af både mad og drikke på pladsen.

Så skulle placering vælges og valget faldt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Det ligger centralt på Sjælland, samtidig med at alle sikkerhedsafstande kan overholdes.

Med et færdigt koncept var det derfor med stor glæde, at jeg i april 2019 kunne starte salget af billetter til Krudtfestival.

Arbejdet med Krudtfestival

Med det færdige koncept kunne arbejdet med Krudtfestival endelig begynde. Et arbejde som indeholder mange forskellige arbejdsopgaver hvoraf hovedparten foregår foran computeren og består i at lave markedsføring og kommunikere med samarbejdspartnere. De opgaver jeg ikke selv har kompetencer eller erfaring til at kunne løse, bliver lavet af Krudtfestivals dygtige samarbejdspartnere. Selv erfarede jeg hurtigt, at en kalender, en notesbog og et projektstyringsværktøj er guld værd, når man giver sig i kast med et nyt projekt.

Som man måske kan forestille sig, er der mange forskellige typer af opgaver i forbindelse med planlægningen af Krudtfestival – nogle mere spændende end andre. Men med et mål om at kunne se de vildeste fyrværkerishows på dyrskuepladsen den 25. september 2020, arbejder jeg gladelig 3-4 timer på Krudtfestival om dagen, og i weekenden gerne mere.

Knald fra Danmark, Holland og Polen

I ugen op til december, hvor der var Black Friday, offentliggjordes de fem fyrværkere, som alle skal afskyde et fyrværkerishow i verdensklasse på Dyrskuepladsen til Krudtfestival. Da den sidste fyrværker var blevet offentliggjort, fejrede vi det fede ”line-up” med 50% rabat på Black Friday. Et fremragende billetsalg denne dag vidner om, at Danskerne er klar til en festival med fyrværkeri – Krudtfestival.

De tre danske fyrværkere, DPA Fireworks, Højen & Magic Fireworks og Supreme Fireworks er top klar til at give os en oplevelse ud over det sædvanlige. DPA Fireworks har i perioden 2011 til 2014 kunnet bære titlen som Danmarksmester. I 2014 er det Højen & Magic Fireworks, der overtager titlen som danmarksmester. Højen & Magic Fireworks er desuden også fyrværker i både Tivoli og Legoland. Den tredje danske fyrværker, der præsenteres ved Krudtfestival er Supreme Fireworks, som også er en af de danske dygtige fyrværkere.

Foruden de tre danske fyrværkere får vi også fint besøg fra udlandet. De to udenlandske fyrværkere Surex (Polen) og Heron Fireworks (Holland) vandt henholdsvis guld og bronze ved fyrværkerimesterskabet Pyronale i Berlin. Pyronale bliver af mange betragtet som verdensmesterskaberne i fyrværkeri, hvorfor det overhovedet ikke var til diskussion, at netop disse to skulle være med til at give os alle et fantastisk show ved Krudtfestival.Spørgsmål til KRUDTFESTIVAL

Når man som 18-årig er iværksætter og kaster sig ud i et nyt projekt får man naturligvis en lang række spørgsmål om det at være iværksætter. Jeg har herunder svaret på nogle af de mest gængse spørgsmål. Er der ikke svar på netop dit spørgsmål – så stil dit helt eget spørgsmål i formularen herunder og vi svarer indenfor 24 timer.

Hvad er KRUDTFESTIVAL?
KRUDTFESTIVAL er en ny dansk festival med fokus på fyrværkeri. Ved KRUDTFESTIVAL bliver der skudt 7 fyrværkerishows af, af blandt andre verdens- og danmarksmestrene i fyrværkeri. KRUDTFESTIVAL finder sted på Dyrskuepladsen i Roskilde d, 25. sep 2020, hvor det vil være muligt at købe mad og drikke. Du kan læse mere om de fem fyrværkere og programmet ved at klikke her.
-(Mikkel K. Steffensen, jan. 2020)

Hvilken oplevelse får man ved at købe en billet til KRUDTFESTIVAL?
Når man køber en billet til KRUDTFESTIVAL får man adgang til festivalpladsen, og dermed muligheden for at se fyrværkeri i en helt anden kaliber end hvad der normalt vises i Danmark. Alle fyrværkerishows er musikstyrede, hvilet betyder at bomberne sprænger i takt til musikken.
Som tidligere nævnt har jeg arrangeret KRUDTFESTIVAL fordi, jeg savner at se noget stort fyrværkeri i Danmark. Heldigvis er det blandt andre verdens- og danmarksmesterene, som skyder shows af, så det kan kun blive godt.
-(Mikkel K. Steffensen, jan. 2020)

Hvad er den største udfordring ved at arrangere KRUDTFESTIVAL?
En af de største udfordringer ved at arrangere en festival er at få spredt budskabet til den brede befolkning. Jeg håber derfor at I har lyst til at fortælle om festivalen, hvad end det er på Facebook, ved kaffemaskinen eller et helt tredje sted. Og husk at din billet kan købes på Ticketmaster.dk.
-(Mikkel K. Steffensen, jan. 2020)
Billetter til Krudtfestival koster 180 DKK for voksne og 125 DKK for børn til og med 13 år og kan købes på Ticketmaster.dk.

Alle lunterne bliver tændt fra den 25. september 2020 kl. 20:00 på Dyrskuepladsen i Roskilde.